Energietarieven

Energie vergelijken voor de beste deal

Energie is een van de vaste lasten die iedereen met een eigen huur- of koophuis moet betalen. Elke maand weer zie je dat bedrag afgeschreven worden. Natuurlijk heb je zelf invloed op hoe hoog de rekening is, doordat je zelf de energie verbruikt. Je kunt hierdoor bezuinigen door bijvoorbeeld minder gas of minder stroom te gaan verbruiken. Maar niet alleen daar hangt de hoogte van je rekening van af. Misschien nog wel van grotere invloed op het eindbedrag is de energieleverancier die je kiest. Allesvergelijken helpt je om de voordeligste leverancier te vinden aan jouw adres.

Verschillende leveranciers

In Nederland is het sinds een aantal jaren wettelijk vastgelegd dat er een vrije markt is voor energieleveranciers. Er zijn netwerken aangelegd die alle huishoudens van energie kunnen voorzien. Dit zijn leidingen onder en boven de grond, waardoor de energie kan worden getransporteerd. Deze netwerken zijn in beheer van verschillende onafhankelijke bedrijven. Jij hebt geen keuze in wie jouw netwerk beheert. Wel heb je een keuze in welke leverancier jouw adres van energie voorziet. Er zijn verschillende energieleveranciers om uit te kiezen. De prijs varieert per leverancier en per adres waar je woont.

Wisselende prijzen

Doordat er een vrije markt is in energie, mogen bedrijven winst maken op de levering. Ook mogen zij stunten met prijzen en de prijzen helemaal zelf bepalen. Precies om die reden wisselen de prijzen voor energielevering enorm. Het is daarom zeer verstandig om regelmatig na te gaan of je nog steeds bij de juiste leverancier aangesloten bent. Op Allesvergelijken kun je zien welke leverancier van energie voor jou voordelig is.

Vergelijken van energieprijzen

Op de website van Allesvergelijken dien je een aantal gegevens in te vullen, zodat de juiste prijs voor energie aan jouw adres kan worden gevonden. Je kunt kiezen of je een abonnement voor zowel stroom als gas wilt aanvragen, of alleen stroom of alleen gas. De meeste mensen hebben beide in één.

Gegevens en wensen invoeren

Om de juiste vergelijking voor energie levering te kunnen maken, geef je eerste je woonplaats en adres op. Ook voer je in of je een enkele of dubbele meter hebt. Je geeft tevens aan hoeveel stroom en gas je ongeveer gebruikt in een jaar tijd. Verder kun je voorkeuren selecteren met betrekking tot het contract dat je wilt afsluiten. Wil je een vast tarief of variabel? Ook de lengte van het contract, bijvoorbeeld 1 jaar of 5 jaar, en de voorkeur voor groene of grijze stroom kun je aangeven. Tevens kun je indien gewenst je voorkeur voor bepaalde aanbieders selecteren.

De beste deals

Allesvergelijken gaat vervolgens op basis van jouw voorkeuren opzoek naar de meest geschikte energie opties voor jou. Je krijgt een lijst met mogelijkheden te zien. Bij iedere mogelijkheid zie je de prijs per jaar en van welke aanbieder het komt. Ook krijg je een aantal extra aspecten te zien, zoals of het groene stroom betreft, hoe lang je een vast tarief hebt en of je eventueel korting krijgt bij die leverancier. Zo kun je de beste deal gemakkelijk aflezen.