Alles-in-1 pakketten

De beste telecom deal

Van Telecom maar iedereen wel gebruik. Echter betaalt niet iedereen hetzelfde bedrag. De prijs van je telecom hangt af van het abonnement dat jij kiest. Ieder pakket heeft een andere inhoud. Bovendien vragen verschillende internetproviders verschillende prijzen voor hun diensten. Wil je weten waar je de beste deal kunt sluiten? Kijk dan op deze onderop naar de prijzenvergelijking van internet en telefoniepakketten.

Prijzen van aanbieders vergelijken

Niemand wil meer betalen dan nodig voor zijn telecom abonnement. Daarom is deze website in het leven geroepen. Hier kun je telecom abonnementen en pakketten van verschillende providers vergelijken op het gebied van prijs en inhoud. Het werkt heel simpel. Je typt je postcode in en krijgt op die manier te zien welke pakketten je aan jouw adres kunt ontvangen. Zo krijg je ook direct de juiste prijzen van iedere provider op jouw adres te zien. Ook kun je kiezen of je een alles-in-één pakket wilt, dus met internet, televisie en vaste telefonie; alleen internet en bellen; alleen internet en televisie; of enkel en alleen internet.

Verschillen in pakketten

Ieder telecom abonnement dat mogelijk is aan jouw adres, zal in het schema verschijnen. Tevens kun je zien welke diensten bij het abonnement inbegrepen zitten. Dit kan per telecom pakket sterk wisselen, of juist overeenkomen waardoor de prijs doorslaggevend kan zijn. Aspecten die kunnen variëren, zijn onder andere de snelheid van je internet, de hoeveelheid zenders die je kunt kijken op televisie, en het bedrag dat je per minuut moet betalen voor vaste telefonie. Heb je bijvoorbeeld sterke voorkeur voor snel internet en maakt het aantal zenders op televisie je niet veel uit, dan kun je op basis hiervan kijken welk pakket het beste bij jou past.

Voorkeuren aangeven

De website biedt bovendien een gemakkelijkere manier aan waarop je op basis van jouw wensen het juiste telecom abonnement kunt afsluiten. Je kunt namelijk in het linker menu, onder je postcode, voorkeuren aangeven op het gebied van type internetverbinding, internetsnelheid en de hoeveelheid belminuten je gemiddeld verbruikt. Door je voorkeuren aan te geven, krijg je direct te zien welke abonnementen op jouw wensen aansluiten. De bovenste weergegeven optie is de voordeligste van alle pakketten die aan je wensenlijst voldoen. Op die manier is de keuze snel gemaakt.

Wat houdt telecom precies in?

Telecom is een afkorting van het woord telecommunicatie. ‘Tele’ is afkomstig uit het Grieks en betekent ‘ver’. Het Griekse woord ‘communicare’ betekent ‘meedelen’. Een mededeling doen op afstand dus. In het dagelijks gebruik duidt telecom tegenwoordig voornamelijk op televisie, radio, internet en vaste telefonie.

In Nederland heerst een vrije markt op het gebied van telecom. Dit houdt in dat commerciële bedrijven telecommunicatie mogen aanbieden en hier winst op mogen maken. En die winst maakt dat het voor de consument nogal duur uit kan vallen in sommige gevallen. Bovendien moet je soms betalen voor diensten waar je helemaal geen gebruik van maakt. Wil je een pakket met internet en televisie bestellen, dan krijg je daar soms vaste telefonie bij. Maar een vaste telefoon hebben tegenwoordig steeds minder mensen in hun huis staan. En toch betaal je er dan voor.